infograf

Prestandamässigt är Tiny stark i routerns omedelbara närhet, även om den på grund av sin enda antenn gör placeringen av klienten känsligare, vilket avslöjas i skillnaden mellan mätpunkt A och B. Det är när avståndet ökar som den största svagheten blottas. Ökar avståndet sjunker snabbt prestandan för Tiny. I mätpunkt C erbjuder Tiny bara bråkdelen av överföringshastigheten jämfört med dess större syskon 4GR.Dovado har gjort det enkelt att hålla routern uppdaterad. På företagets webbplats kan du hämta ett pc- eller mac-program för att återställa routern, du behöver alltså inte krångla med att gå in i routerns administrationsgränssnitt och ladda hem binärfiler.
Vi saknar ingenting
Funktionsmässigt saknar egentligen inte Tiny något som de flesta av oss behöver i en enkel soho-router, särskilt om man är på resande fot. Det är efter den första enkla installationen bara att plugga i modemet och kraftaggregatet och starta surfandet. Den vanliga wlan-krypteringen finns på plats och det är samma säkerhetsfunktioner på den lilla som på den stora routern.Eftersom routern använder vanliga usb-anslutna modem kan du byta upp dig när din operatör byter modem. Dovado har som målsättning att via firmware-uppgraderingar kunna erbjuda stöd för kommande modem, något som de hittills varit duktiga på.TechWorlds slutsats

Dovados lilla router Tiny med stöd för 4g-modem har förvånansvärt bra prestanda och funktionalitet. Den har sin givna plats i väskan och gör att du kan skapa din egna hotspot på resan.Men om du behöver större räckvidd eller fler lan-anslutningar får du tyvärr fortsätta att släpa på en större router.