Crypto SSD heter den nya serien av hårddiskar från Integral. Diskarna i serien kommer med en benhård aes 256-bitars kryptering som automatiskt krypterar all data på disken, inklusive operativsystemet, vid avstängning av datorn. Säkerhetssystemet är bios-oberoende och en användare kan bara komma åt disken och boota Windows genom att ange rätt lösenord med 8-16 alfanumeriska tecken.

I händelse av en brute force-attack för att knäcka lösenordet kan all krypterad data automatiskt raderas efter ett förinställt antal misslyckade lösenordsförsök, mellan 6 och 20 gånger. Både datan och själva krypteringsnyckeln förstörs och Crypto SSD återställs. En admin kan skapa både separata användare för disken och ett admin-konto som kan användas för att låsa upp disken om användaren skulle glömma sitt lösenord.

Crypto SSD ger också möjlighet till klient-inställningar på detaljnivå, en admin kan lätt begränsa och kontrollera vad användarna ska ha tillgång till. Dessutom, när krypteringen väl är på plats, är det inte heller möjligt att klona Crypto-enheten.

Disken är utvecklad för att vara både robust och i princip omöjlig att manipulera och har därför en konstruktion där all drivelektronik är innesluten i epoxiharts som sedan skyddas av ett yttre hölje i metall.

Crypto SSD är kompatibel med Windows XP, Windows Vista och Windows 7.

Priset ligger mellan 155 pund för en disk med 32 gb och 362 pund för 256 gb.