Hej,

Det är jag som är Jörgen Städje och skribent för tidningen TechWorld – Sveriges forum för it-proffs. Jag är allt annat än ny i branschen då jag skrivit för ett antal IDG-publikationer, där bland även TechWorlds föregångare Mikrodatorn samt Nätverk & Kommunikation ända sedan starten 1996. Kanske har vi träffats förut?

Min karriär inom teknikområdet är omfattande och på min meritlista kan jag räkna upp arbeten såsom översättning av programvaror och layout, bygge av medicinsk elektronik, utveckling av skrivare för bankomatindustrin, bygge av antenner och dessutom har jag lekt med mikrovåg – listan är lång och intresset för högteknologi stort.

TechWorld är en tidning för de stora datorsystemen och dess systemadministratörer samt beslutsfattare. Redan i ett tidigt skede fick jag vara med och ta hand om alla de roliga detaljerna vilket jag är väldigt glad för. Trots att våra läsare vill få yrkesrelaterade artiklar som behandlar switchar, routrar och säkerhetsprylar är jag övertygad om att läsarna redan går till knäna i routrar och tekniska problem hela dagarna – därav min tro på att också våga underhålla med högteknologiska artiklar som till viss del även de knyter an till arbete. Utifrån min övertygelse tog det inte lång tid innan jag ställde tillvaron på sin kant för den dåvarande chefredaktören Fredrik Bernsel genom att kräva min frihet från testlabbet för att få göra något annorlunda. Resultatet blev artikelserien ”Lyckade lösningar”. Sedan den dagen har gruvor, raketer, stridsflygplan, radioobservatorier och snabbtåg passerat revy och jag klev in i rollen som TechWorlds egna teknikguru.


Gillar du teknik så gillar du min tidning, mycket nöje!

Hälsningar, Jörgen Städje


Mitt valspråk: Fortiter iunctum, incensum dimedia parte Skall uttydas som: Friskt kopplat, hälften brunnet.