Koffice 2.3 som nu släpps är sista versionen av officesviten under det namnet. Från och med nästa version som är 2.4 kallas projektet för Calligra.

På projektets sajt skriver utvecklarna att ritprogrammet för bitmapgrafik som ingår i programsviten, Krita, är redo för professionella artister. Ritprogrammet för vektorgrafik, Karbon, ska vara redo sedan Koffice 2.2.

Stödet för att läsa Microsofts dokumentformat (doc,xls,ppt,docx,xlsx,pptx) har förbättrats ytterligare men fortfarande går det inte att spara om dokumenten i de formaten.

Fortfarande finns en del jobb kvar i ordbehandlaren Kword och presentationsprogrammet Kpresenter men kalkylprogrammet Kspread ska nu vara redo för att användas i full skala, enligt utvecklarna. Kspread är KDE:s motsvarighet till Microsofts Excel. Inga direkta nyheter ska presenteras men däremot ska kompatibiliteten med Microsofts dokumentformat xls och xlsx ha fått många förbättringar.

Koffice består av ordbehandlare, ritprogram, kalkylprogram, presentationsprogram, databasprogram, projekthanterare och program för att hantera grafer.

Koffice bygger på samma underliggande ramverk som fönsterhanteraren KDE som är populär inom Linuxkretsar, men finns även för både Mac OS X och Windows. Mer information hittar du på projektets hemsida.