Joomla är ett system för innehållshantering och jämförs ofta med Drupal och Wordpress. Precis som sina gelikar är Joomla php-baserat, öppen källkod och trivs bäst med databasen Mysql i botten.

Åtkomstkontrollen till information har förbättrats. Det är nu möjligt att skapa egendefinierade säkerhetsgrupper och ge de grupperna tillgång till visst material.

Strukturen går att skräddarsys. Tidigare var administratören begränsad till en statisk trädstruktur bestående av två nivåer. Nu är det möjligt att strukturera informationen i ett egendefinierat träd.

Hanteringen av insticksmoduler har gjorts enklare. Nu ska du kunna installera flera moduler som är beroende av varandra på en gång. Systemet kan också hålla reda på när nya versioner av insticksmoduler finns tillgängliga och kan uppgradera dessa mer eller mindre automatiskt.

Det är möjligt att sätta start- och stop-tider för moduler du visar upp på sidan. Exempelvis en kampanj som börjar vid midnatt och som sträcker sig över ett visst antal dagar.

Joomla lovar också att kreativiteten ska få sig en skjuts med bättre stilmallar som gör det enklare att påverka designen på sidan.

Joomla 1.6 laddar du hem från projektets hemsida. Det är också möjligt att navigera runt i det administrativa gränssnittet och på exempelsidan utan att behöva installera. Du hittar demon på Joomlas sida.