KDE är en av de mest populära öppna fönstermiljöerna, endast matchad av Gnome.

Nu släpper projektet KDE 4.6 som innehåller en rad nyheter.

En av nyheterna som ska ge ett smidigare arbetsflöde är "Plasma Workspace". Plasma Workspace låter dig tagga applikationer efter användningsområde. Det ska därmed bli enklare att få en överblick över de program du behöver för tillfället och minska distraktioner.

Strömsparfunktionerna har fått en översyn och det är enklare att välja vilket strömsparschema du behöver för stunden.

Rent generellt ska KDE 4.6 vara snabbare, mer effektivt än tidigare versioner och ha bättre grafikstöd.

Ett nytt schema "Oxygen GTK" ska göra så att program som inte är skrivna specifikt för KDE ändå ser likadana ut och ge ett enhetligt intryck. Om du exempelvis startar program du vanligtvis kör under Gnome så kommer de att se ut som vanliga KDE-program.

Bildvisaren i KDE, Gwenview, har fått en stor mängd exportfunktioner som gör det enkelt att dela dina bilder på tjänster som Picasa, Facebook, Flickr, alternativt exportera dem till html eller skicka dem till en annan dator.

Samma gäller för Ksnapshot, verktyget du använder för att ta skärmbilder. Nu kan du ta en skärmbild med en knapptryckning och sedan skicka upp den direkt till valfri tjänst på nätet.

Marble, kde:s motsvarighet till Google Earth har fått bättre stöd för rutter. Du kan planera din resa och sedan spara ned all information lokalt. Du är alltså inte beroende av att vara uppkopplad till nätet när du väl befinner dig på motorvägen.