Miguel de Icaza är anställd på Novell och har ett långt förlutet inom öppen källkod. Miguel var en av grundarna till fönsterhanteraren Gnome, skapade Midnight Commander och kalkylprogrammet Gnumeric.

Idag är han projektledare för Mono, en öppen implementation av Microsofts dotnet.

I ett blogginlägg med titeln "Nokia förenklar det mobila landskapet" lyfter Miguel de Icaza upp fördelarna med Nokias beslut att kasta ut Linuxbaserade Meego till fördel för Windows Phone 7.

"Det här är en fascinerande vändning för C#-utvecklare då Nokia kommer göra WP7 mer relevant på marknaden, och göra C# till lingua-franca för alla stora operativsystem för mobiler" skriver Miguel de Icaza.

Som underlag publicerar han en graf där han slår fast att C# är det enda språk som fungerar både på Apple Ios, Googles Android och Microsoft WP7.

C/C++ har stöd på Apple Ios och Android, Objective-C har stöd på Apple Ios och Java har stöd på Google Android. C# är enda gemensamma nämnaren för alla tre plattformarna.

Inlägget har orsakat en läsarstorm med nära hundra kommentarer innan Miguel de Icaza beslöt sig för att stänga av kommentarsfunktionen där han skriver "För alla andra, om ni har något att dela med er av, skriv det på din blogg".

Det är inte första gången Miguel de Icaza gör utspel som anses som kontroversiella av öppen källkods-lägret. Richard Stallman har tidigare kallat Miguel de Icaza för "förrädare" som inte skapar något förtroende på grund av Miguels förhållande till Microsoft. Miguel de Icaza är en av personerna som ställer sig bakom Microsofts Codeplex.