Mellan den 26:e juni och 2:e juli hålls hackarkonferensen Gnome & Mono Festival i Boston på Microsofts New England Research and Development Center, också kallat för NERD.

På konferensen kommer utvecklarna att koncentrera sig på att utveckla ett bibliotek för anteckningsmjukvaran Tomboy, förbättra ramverket gtk3 och vidareutveckla programmerarverktyget Monodevelop.

Utvecklarna kommer också jobba på diverse program som baserad på det öppna ramverket för dotnet, Mono. Exempel är ritprogrammet Pinta, bildbehandlingsprogrammet F-spot och musikspelaren Banshee.

Eventet är öppet för alla som vill men kommer troligtvis inte vara något jättearrangemang. Hitills är 16 utvecklare bekräftade.

En av deltagarna är Miguel de Icaza som tidigare jobbade med Mono på Novell men som senare hoppade av och startade uppstartsföretaget Xamarin.

Microsoft ökar stadigt sitt engagemang inom öppen källkod. Bland annat var de en av sponsorerna till europas största Linuxkonferens Linuxtag som gick av stapeln i Tyskland nyligen. Läs "Se Europas största Linuxkonferens på nätet".

Vill du ha mer information om Gnome & Mono Festival of Love så hittar du det hos Gnome.