Jumpshot är en usb-sticka i lite olika utseenden som näst intill automatiskt sägs ta kål på skadlig kod och bloatware i din Windows-dator.

Crowdfunding har på senare tid blivit oerhört hett bland utvecklare som vill lansera en ny produkt på marknaden.

Ett av dessa projekt heter Jumpshot, som i praktiken är en usb-sticka som automatiskt och smärtfritt lovar rädda Windowsbaserade datorer från både skadlig kod och skräpprogram.

Användaren stoppar helt enkelt in usb-enheten i den drabbade datorn, som därefter startar om och laddar en särskild Linux-installation från usb-enheten. Systemet ansluter därefter till nätet, antingen själv eller med hjälp av användaren, laddar ner den senaste Jumpshot-koden och tar sig därefter an datorns olika systempartitioner.

Linux-stickan går igenom partitionerna på jakt efter virus, skadlig kod och så kallad bloatware, vilket kan göras mer effektivt i och med att Windows inte körs under tiden. Slutligen presenteras en rapport om vad som gjorts.

Eftersom Jumpshots intelligens ligger i molnet sägs systemet dessutom bli bättre ju fler gånger någon använder det.

Utvecklarna hävdar att Jumpshot utvecklats med kraftigt fokus på användarvänligheten, för att kunna tilltala så många som möjligt. Problemet är kanske att den som inte är värst datorkunnig snart sitter med ett lika infekterat system än en gång.

Kickstarter-projektet har redan passerat gränsen för att dra igång, så de första produkterna väntas vara klara i november.