Datormässan CES drar egentligen inte igång på allvar förrän i dag, men redan för ett par dagar sedan passade Acer på att förhandsvisa en ny tjänst i molnet samt ett antal ultrabooks.

Molntjänsten kallas kort och gott för AcerCloud och gör att du kan ladda upp bilder, video och dokument till servrar som drivs av Acer. Filerna är tillgängliga för datorer, mobiltelefoner och surfplattor med Windows eller Android, och det oavsett tillverkare. Acer har inte satt någon gräns för hur mycket du får lagra.

AcerCloud är gratis att använda och kommer att inkluderas med Acers alla konsumetdatorer. Under det andra kvartalet rullas den ut i Nordamerika och Kina, och mot slutet av året dyker den upp i övriga delar av världen.

Aspire S5 är kanske mest intressant av de nya ultrabook-modellerna. Den mäter 15 millimeter på det tunnaste stället, väger 1,35 kilo och har en skärm på 13,3 tum. Datorn levereras med en så kallad MagicFlip-panel som ger tillgång till hdmi, usb 3.0 och thunderbolt. Den sticker ut ungefär en centimeter på baksidan. S5 börjar säljas under det andra kvartalet.

Acer Aspire S5

IDG News