Enterprise Legacy Platform as a Service, eller Elpaas, är en utvecklingsplattform från det nystartade bolaget Heirloom Computing. Elpaas integrerade Cobol-utvecklingsmiljö kan kompilera Cobol-applikationer och sådana skrivna för IBM Cics till javakällkod.

En stordator kan vara dyr i drift men Cobol-lösningarna som körs på dem är vanligtvis väldigt stabila och underhållsfria, så många saknar incitamentet att kosta på en omfattande konvertering till en ny miljö.

Förhoppningen är att Elpaas ska göra det både enkelt och kostnadseffektivt att kunna ta dessa legacy-lösningar till molnet, som på bara några minuter sägs kunna driftsättas i en privat eller öppen molnmiljö.

I dagsläget stöds Cumulogic, Cloudbees, HP Public Cloud, Vmware Cloud Foundry, Stackato, Jelastic, Amazon Elastic Beanstalk, Amazon EC2, Red Hat Openshift och Windows Azure.

Elpaas finns som gratisversion för utvecklare med begränsad support samt som prenumerationsbaserad standardversion med serviceavtal och högre prestanda. En enterprise-modell finns även för affärskritiska applikationer.