Sony Ericsson har utlovat att Vista-kompatibla programvaror kommer att släppas under andra kvartalet i år. Om du redan nu vill kunna synkronisera dina kontakter, kalender och så vidare finns det steg du kan vidta för att kringgå spärren som gör att du inte kan installera Sony Ericssons synkroniseringsprogramvara på Vista.

Du kan också använda tredjepartsprogammet MyPhoneExplorer som finns att hämta här.Vill du ändå gå vidare med att använda Sony Ericssons program så följer du instruktionerna nedan.

Vi vet att synkroniseringen fungerar men andra funktioner kan fungera mindre bra i Vista. Drssutom kan du behöva inaktivera "kontroll av användarkonto" om det är aktiverat för att kunna installera programmet.

1. Börja med att ladda ner Windows Platform SDK från Microsoft.

2. Installera endast Windows Installer SDK och starta och installera sedan "orca.msi" i C:\Program Files\Microsoft Platform SDK for Windows Server 2003 R2\bin.

3. Ladda sedan ner och kör igång installationen av antingen Sony Ericsson PC suite for smartphones (för bland annat P990i och M600i), Sony Ericsson PC suite (för bland annat W880i och K700i) eller Sony Ericsson PC suite (för bland annat W810i).

4. När du kör något valfritt installationsprogram enligt ovan så kommer den till slut att klaga på att den inte får att installera på Vista.

5. Utan att trycka på OK startar du då utforskaren och går till den dolda mappen C:\Users\<användarnamn>\AppData\Local\Temp\ där du i den senast skapade mappen ska leta efter en msi-fil som heter något i stil med "Sony Ericsson Pc Suite.msi". Kopiera msi-filen till något annat ställe på hårddisken då det är den vi ska modifiera.

6. Starta sedan orca, du finner det på startmenyn, och välj att öppna msi-filen du just sparat undan. Gå till LaunchCondition och ta bort alla värden till höger. Gå sedan till File och ta bort raderna med msxml4.dll och msxml4r.dll. Spara sedan filen.

Du kan nu installera synkronseringsprogrammet och åtminstone använda synkroniseringsfunktionerna.