I Windows Vista kan du i det som kallas "sidpanelen" lägga till små nyttprogram som kallas för gadgets. Vi listar de bästa gadgeterna som gör din dagliga användning av Vista smidigare och låter dig arbeta mer effekivt. Vi börjar med plats 9 till 16.

9. Outlook info


Outlook info ger dig en överblick över kalender, att-göra-listan samt e-postmeddelanden från Outlook. Gadgeten har många inställningsmöjligheter så att du kan ställa in vad du vilka kategorier du vill se.
Ladda ner Outlook info

10. Driveinfo


Med Driveinfo-gadgeten ser du en överblick om hur mycket utrymme dina utvalda hårddiskar eller partitioner tar upp respektive har ledigt. Du kan även se information för mappade nätverksenheter.
Ladda ner Driveinfo

11. Gmail reader


Gmail reader meddelar dig då du får nya e-possmeddelanden på ditt gmail-konto samtidigt som det låter dig se de 20 senast inkomna e-postmeddelandena.
Ladda ner Gmail reader

12. Istat wireless


Med Istat wireless får du i sidpanelen aktuell information om vilket trådlöst nätverk du är ansluten till, signalstyrkan samt vilken ip-adress din dator har.
Ladda ner Istat wireless

13. Windows firewall profile


Denna gadget visar den brandväggsprofil som för tillfället används, domänprofilen, den privata eller den publika profilen. Gadgeten kan komma väl till pass i felsökningsarbete av nätverket.
Ladda ner Windows fire profile

14. Remote desktop gadget


Remote desktop gadget låter dig snabbt och enkelt ansluta till en fjärrdator via fjärrskrivbord. Gadgeten har historik och fyller automatiskt i namnet på fjärrdatorn om det tidigare angivits.
Ladda ner Remote desktop gadget

15. Visual Studio 2005 recent projects 


Med denna gadget får du en lista över de nio senast använda projekten i Visual Studio 2005 och genom att klicka ett projekt så öppnas det i Visual Studio.
Ladda ner Visual Studio 2005 recent projects

16. Wikipedia search


Wikipedia-gadgeten låter dig snabbt och enkelt söka efter information på det världsomspännande informationsnätverket Wikipedia. I gadgeten kan du ställa in om du vill använda den svenska eller engelska Wikipedian när du söker efter något, och resultatet öppnas i din standardwebbläsare.
Ladda ner Wikipedia search

De allra bästa gadgetarna har vi sparat till imorgon då vi presenterar plats 1 till 8 på listan.