I Windows Vista kan du i det som kallas "sidpanelen" lägga till små nyttprogram som kallas för gadgets. Vi listar de bästa gadgeterna som gör din dagliga användning av Vista smidigare och låter dig arbeta mer effekivt. Igår inledde vi med plats 9 till 16 men idag listar vi de bästa gadgetarna på plats 1 till 8.

8. Run


Run är en mycket enkel gadget som bidrar med att visa den simpla "kör"-rutan i sidpanelen. Du kan därmed snabbt starta vad du vill från kör-fältet smidigt och enkelt.
Ladda ner Run

7. Network utilization


Denna gadget visar live-statistik om hur hårt belastat din nätverksanslutning är. Du kan konfigurera gadgeten och välja att den ska visa valfri nätverksadapter på datorn.
Ladda ner Network utilization

6. PHP function finder


Denna gadget låter dig enkelt och smidigt söka efter funktioner i scriptspråket PHP:s nätdokumentation. Denna gadget kommer väl till pass för dig som utvecklar PHP-sidor.
Ladda ner PHP function finder

5. Multi meter (Dual core)


Gadgeten Multi meter visar färsk och uppdaterad information om hur hårt belastad din dators processor är, uppdelat i max två kärnor om processorn har två sådana. Dessutom visas hur mycket fysiskt arbetsminne som är ledigt.
Ladda ner Multi meter (Dual core)

4. Powershell gadget 


Powershell-gadgeten låter dig kör kommandon direkt från sidpanelen och öppnar kommandoraden för powershell.
Ladda ner Powershell gadget och döp om filen så att den slutar på .gadget istället för .zip. Sedan kan du dubbleklicka på den för att installera den.

3. ClipboardHistory


Gadgeten ClipboardHistory är ett utmärkt verktyg för dig som vill hålla koll på urklippsboken och historik i vad du klippt ut. Du får upp de senaste urklippen i en lista och väljer fritt vilket urklipp du vill ska hamna i klippboken för användning.
Ladda ner ClipboardHistory

2. Mini Outlook inbox


Denna gadget låter dig se Outlooks inkorg och du kan även skapa och skicka e-post via denna gadget, utan att ens behöva starta Outlook.
Ladda ner Mini Outlook inbox

1. Svensk-Engelskt lexikon


Förr eller senare hittar du ett engelskt ord som du vill översätta till svenska, eller tvärtom. Den här gadgeten kommer då väl till pass och sköter översättningen med ögonblickliga uppslag i ett svenskt-engelskt lexikon på nätet för snabbaste svar.
Ladda ner Svensk-Engelskt lexikon

Saknar du någon gadget eller har du en egen favorit?
Skriv gärna och berätta om just dina favoritgadgetar som en kommentar till den här artikeln.