Två ingenjörer på Toyota dömdes förra veckan till nio respektive sexton månaders fängelse för industrispionage. Båda två, Angelo Santini och Mauro Iacconi, nekar till brott och kommer överklaga domarna.

Iacconi arbetade från 1986 till 2000 på Ferrari, varefter han gick över till konkurrenten Toyota. Enligt domen så tog Iacconi med sig konfidentiella dokument från Ferrari som han sedan använde vid utvecklandet av racerbilar för Toyota år 2002 och 2003. Informationen ska ha bestått av bland annat testresultat och tekniska ritningar och bränts ned på CD-romskivor.

- Det är sant att Toyota TF103 såg ut som en kopia av F2002, också beroende på dess röda färg, men det är normalt att F1-bilar återskapas utifrån den vinnande maskinen, sade Iacconi till Gazzetta dello Sport.

Från säkerhetsindustrin passar man på att påpeka riskerna med att tillåta mobila lagringsmedia på företagen.

- Domen kastar ljus på allvaret med ”hotet inifrån”. Missnöjda anställda kan fortfarande tycka att det är allt för enkelt att ta med sig företagshemligheter från nätverket till bärbara medium som CD:s och USB-pinnar, säger Matt Fischer på Centennial Software till The Register.

Källa: The Register.

Källa: Autosport.com.