Många av oss är mer eller mindre beroende av att använda Google i olika sammanhang. Inte bara för att söka efter information, utan också för att till exempel konvertera mellan olika mått och vikter.

Stan Schroeder på sajten Mashable.com skriver att den här utvecklingen leder till att vi blir allt mer fördummade. Han menar att det inte längre finns något större behov av att komma ihåg viktiga fakta så som när viss president regerade eller vad huvudstaden heter i ett visst land. Allt finns ju samlat under Googles vingar och kan enkelt slås upp på ett fåtal sekunder.

Eftersom Google också konverterar mellan olika valutor, mått och vikter är detta också något som inte behöver kunna utantill. Det går förmodligen snabbare att skriva in ”convert 10 pounds to kilo” i Googles sökruta än att räkna ut i huvudet vad resultatet blir.

Stan har fått en hel del direkta kommentarer kring sin artikel. Vissa kritiker säger till exempel att vi blev dummare redan när miniräknaren dök upp, och att det finns en rad andra uppfinningar som gör oss betydligt mer lata än vad Google gör.

Källa: Mashable.com