Varför nöja dig med det traditionella standardtemat i Windows XP när det finns betydligt fräschare teman att tillgå? Nedanstående teman kommer från Microsoft och kräver inga tredjepartsprodukter för att installeras och användas.

Microsoft lanserade ett aldeles nytt tema i samand med lanseringen av Windows XP Media Center 2005 Edition, ett tema som går under namnet Royale (ibland "Energy blue theme"). Det är ett ljust och fräscht tema som verkligen lyfter XP ett snäpp utseendemässigt. Microsoft har tagit bort filen från sina webbsidor men temat finns fortfarande att ladda ner från Fileforum.

Du kan tyvärr inte installera filen rakt av utan måste öppna filen, lämpligtvis med programmet Winrar. Du ska sedan packa upp filerna som ligger där till katalogen C:\Windows\Resources\Themes\Royale. Dubbelicka sedan filen royale.msstyle och välj Royale i listan över färgschema och välj Verkställ. Om inte bakgrundsbilden följer med kan du högerklicka den och välja Förhandsgranska och när den öppnas högerklickar du igen och väljer "använd som skrivbordsunderlägg".

I samband med Media Center 2005 skapade Microsoft även ett mörkare tema som går i svart och grått, ett tema som aldrig kom med i den slutliga produkten eller blev helt färdigtestad. Det temat går under namnet Royale Noir och finns att ladda ner här. Packa upp filerna till C:\Windows\Resources\Themes\Royale-noir och dubbeklicka på luna.msstyles och välj sedan Royale Noir från färgschemat.

Slutligen så finns det även ett relativt nytt tema i Royale-serien som heter Royal zune. Det är ett tema som kombinerar färgerna svart och orange, vilket är ett vågat men ändå lyckat grepp. Royale Zune kan du ladda ner direkt från Microsoft och temat installeras automatiskt eftersom det är ett MSI-paket.

Royale / Energy blue theme:

Royale Noir:

Royale Zune: