Upphovsrättsorganisationen RIAA (Recording Industry Association of America) har anklagat Oregon-bon Tanya Andersen eller hennes åttaåriga dotter för att illegalt ha laddat ned musik på nätet, något som Andersen hela tiden nekat till. Efter en två år lång process beslutade så RIAA för ett par veckor sedan att lägga ned anklagelserna.

Andersen, däremot, är inte nöjd med det. Hon har nu fyllt i en stämningsansökan riktad mot inte bara RIAA, utan också MediaSentry, det företag som RIAA anlitar för att samla in bevis om fildelning.

Istället för att stämma henne ville Andersen att RIAA skulle kontrollera hennes dator efter spår av fildelning, något som RIAA först ansåg onödigt då de redan hade IP-adress och tidpunkt.

- Istället för att kunna avslå deras falska anklagelser så fortsatte de svarande företagen med sin elaka undersökning och hånade henne offentligt med förolämpande och skrämmande anklagelser, står att läsa i stämningsansökan, skriver Vnunet.

Efter att de till slut gått med på att gå igenom datorn fann de spår av varken fildelning eller utdelad musik. De ville dock ändå att Andersen skulle betala böter, och ville också se dottern i en eventuell rättegång.

Källa: Vnunet.