Det senaste året har det från andra sidan Atlanten allt för många gånger avslöjats hur känsliga personuppgifter hamnat på villovägar efter stölder eller slarv. Bland annat har det rapporterats hur bärbara datorer glömts kvar på flygplan och hur personuppgifter om miljoner amerikaner funnits på datorer som stulits ur anställdas hem.

I delstaten Ohio har nu ytterligare 859 800 personer drabbats. Det rapporterar MSNBC. Av de drabbade är 561 126 invånare och ytterligare 14 874 personer som gjort affärer med delstaten. Därutöver finns bland annat vinnare i det statliga lotteriet och anställda i delstaten.

Bland de uppgifter som försvunnit finns namn och social security-nummer. Exakt vad för typ av enhet som uppgifterna fanns sparade på förtäljer inte historien, men de hamnade i orätta händer i samband med att lagringsmediet stals ur en olåst bil.

De generella råd som säkerhetsexperter brukar ge är att inte ha känsliga uppgifter sparade på mobila enheter och att använda kryptering. Att ha bilen låst utgör också ett visst skydd.

Källa: MSNBC.