I sitt anförande på OSCON 2007 gick Microsofts General Manager of Platform Strategy Bill Hilf ut med beskedet att Microsoft kommer att donera sina licenser för delad kod till Open Source Initiative.

Om licenserna blir certifierade som öppna licenser innebär möjligheter både för Microsoft och för öppenkällkodsrörelsen. Enligt Bill Hilf har Microsoft släppt närmare 650 projekt som använder sig av licenser för delad kod.

Något, kanske än mer chockerande är att Microsoft har lagt upp en ny topplänk under huvuddomänen microsoft.com. Numera går det att surfa in på http://microsoft.com/opensource där Microsoft samlar allt som har med öppen källkod att göra.

Bill Hilf ser det som en del av en lång process som syftat till att göra öppen källkod en del av Microsofts mjukvarustrategi och enligt honom själv har nu öppen källkod visat sig vara beprövat och livskraftigt.

Bill Hilfs offentliggörande står också att läsa på ett blogginlägg, gjort av honom själv på Microsofts tidigare utpost för öppen källkod Port 25.

Port 25 kommer fortfarande att finnas kvar som Microsofts laboratorie för forskning och utveckling inom öppen källkod.

Källa: O'Reilly Radar