Efter att två prestanda- och pålitlighetsuppdateringar för Windows Vista har betatestats under en tid har dessa nu släppts för allmän nedladdning. De två uppdateringarna innehåller prestandaförbättringar inom ett antal områden och det har tidigare talats om att filer ska kunna kopieras och flyttas med mer än dubbel hastighet jämfört med tidigare.

I pålitlighetsuppdateringen ingår ett antal buggfixar för grafik och bland annat åtgärdas buggen med att skärmen blir svart, och förblir svart, under installationen av en grafikdrivrutin. Det finns även fixar för diverse andra problem som rör exempelvis uppspelning av filmer och externa monitorer i pålitlighetsuppdateringen.

Vidare så åtgärdar uppdateringarna buggar som gör AVI-filer, RAW-filer och filer som synkroniseras med "offline files" korrupta under vissa omständigheter. Fullständiga detaljer för vilka buggar och ändringar som finns med hittar du i respektive Knowledge Base-artikel, se KB938979 samt KB938194.

De två uppdateringarna är dock i sig inte helt buggfria utan innehåller en del problem, bland annat kan du efter att du installerat uppdateringarna inte längre permanent inaktivera drivrutinssignering utan du måste då på 64-bitarsversionen trycka F8 under uppstart för att aktivt välja detta. Även en del problem finns om du har använt programmet vlite för att skapa en anpassad Vista, mer information om det finns på www.vlite.net.

Ladda ner KB938979 Prestandauppdatering (x86, x64)
Ladda ner KB938194 Pålitlighetsuppdatering (x86, x64)