Även om Bittorrent var först kommer de inte i närheten av de 17 miljoner användare som µTorrent och Azureus har.

µTorrent som har ett tilltalande gränssnitt, låg minnesanvändning och som knappt behöver använda processorn blev ett eftertraktat byte för Bittorrent som köpte upp företaget bakom den populära fildelningsklienten.

Eftersom µTorrent haft stängd kod från början innebär det inte några större förändringar från användarens sida. Något mer oroväckande för alla fildelare är hur det ska gå med protokollet som används vid själva filöverföringen. Bittorrent-protokollet är, eller åtminstonde var, öppet fram tills dess att µTorrent blev Bittorrents nya, officiella, klient i och med version 6.0.

Ashwin Navin, Bittorrents VD ser det inte som ett problem:
- Även om inte den senaste dokumentationen finns tillgänglig så kan utvecklare fortfarande få tillgång till de senaste specifikationerna genom att skaffa sig en SDK-licens.

På frågan om vad som gjorde att Bittorrent tog steget till att stänga koden anger Ashwin Navin att det har med spyware att göra:

- Det är två saker som vi bör inse. Utvecklare som skapar öppna produkter råkar ofta ut för att deras produkter blir ompaketerade och distribuerade av mindre nogräknade företag. Ofta så paketerar de dom med spyware eller tar betalt för produkten. Vi tar ofta emot samtal från folk som klagar på att de har betalt för Bittorrent.

Källa: Slyck.com