Det var häromdagen som en tidig testversion av Service Pack 3 för Windows XP läckte ut på torrentsajter världen över. Microsoft som tidigare hävdat att SP3 för XP inte existerade kunde därmed inte längre förneka dess existens och bekräftade att Service Pack 3 för Windows XP kommer att släppas i en slutlig version enligt planerna under första halvan av 2008.

Microsoft medger även att en tidig testversion av SP3 släppts till en liten skara testare men vägrar att avslöja eventuella planer på publika betatester eller mer exakta lanseringsdatum. Det ska också tilläggas att "första halvan av 2008" fortfarande är den preliminära tidpunkten för när SP3 kommer att släppas.

Fotnot: SP3 innehåller uppskattningsvis runt 1000 buggfixar. Detta inkluderar säkerhetsuppdateringar och alla uppdateringar från Windows Update men de flesta buggfixarna är sådana som inte släppts för allmän nedladdning. Service Pack 3 innehåller också 18 megabyte (50 megabyte uppackat) med nya drivrutiner, bland annat de senaste drivrutinerna från Nvidia och ATI tillsammans med en mängd nya drivrutiner för sata-kontroller vilket gör att du slipper ladda dessa från diskett när du installerar Windows XP.

Källa: Microsoft blog