Säkerhetscentret har tidigare berättat om lägstabudsajten Bidme.se, som på flera nätforum anklagas för att vara en bluff.

På Bidme.se anges att Ola Frisk är en av vinnarna. På Bidme.se står det att denna fått köpa 99 trisslotter för 201 kronor. Sveriges Televisions Rapport har nu kontaktat samtliga Ola Frisk i Sverige och ingen av dem säger sig ha vunnit lotterna.

Webbplatsen anger flera vinnare. Ofta har de vanliga namn som Andreas Olsson och Eva Holm. Det är därför svårt att kontrollera om uppgifterna stämmer.

– Folk har ju undrat om de är seriösa. De undrar vilka som ligger bakom, de tittar på vinnarnamnen och har sett att det här verkar konstigt. Folk som bjudit har tyckt att de inte vunnit när de borde, och så vidare, säger Anders Nyman, VD för konsumentsajten Cint.se, till SVT Rapport.

Rapport har också talat med den myndighet i Sverige som har hand om tillsynen av lotteriverksamhet, Lotteriinspektionen. Dessa säger till Rapport att de inte kan agera eftersom Bidme och flera andra lägstabud-sajter drivs från Storbritannien.

– Lotterier ska ju naturligtvis bedrivas på ett sätt som följer det följer det vi kallar för god lotterised. Om det där sänds från England så gäller ju inte riktigt det, säger Hases Per Sjöblom, generaldirektör för Lotterinspektionen.

Källa: SVT.se.