Många användare upplever nätverksproblem i Vista, både trådlösa och trådbunda, kan vi konstatera efter att ha haft kontakt med flera användare. I många fall tappas nätverksanslutningen plötsligt för att i vissa fall komma tillbaka men i vissa fall har detta krävts en omstart av datorn. Som tur är går dessa problem oftast att lösa.

Drivrutinerna är ofta boven


Uppdatera drivrutinerna är steg nummer ett och nya drivrutiner kan göra susen för hur ditt nätverk fungerar. I vissa fall har vi erfarit att det faktiskt finns nyare drivrutiner på Windows Update än på tillverkarens hemsida. En god idé är också att söka på Microsoft Update Catalog efter drivrutiner, där du hittar detaljerad information om dessa.

Microsofts lagningar kan också vara lösningen


Microsoft har släppt ett antal korrigeringar som löser de olika nätverksproblemen. Kruxet är att dessa uppdateringar inte är släppta för allmän nedladdning utan du måste kontakta Microsoft för att få tag på dessa. Enklast gör du detta via det nya webbformuläret där du numera kan beställa korrigeringar som inte är släppta till allmänheten. Nedan listar vi uppdateringar som löser nätverksproblem Vista.

Vilka nätverksproblem upplever du just nu (eller har upplevt) med Vista?
Det är inte längre tillåtet att rösta.