Aftonbladets modejournalist Sofi Fahrman har upptäckt att någon på Facebook utger sig för att vara hon. Användaren ”Sofi Fahrman” har på Facebook 223 kontakter, varav flera är personer hon känner också på riktigt.

- Det var som att hitta en liten Sofivärld där på Facebook, en värld som jag inte hade skapat själv. Jag såg mina kompisar men också en massa andra människor som jag inte känner. Jag är orolig för att någon annan har skickat meddelanden till och från mig på Facebook. Många av de som finns där är mina närmaste vänner, säger Sofi Fahrman till DN.se

Sofi Fahrman upptäckte att någon stulit identiteten efter att en vän till henne sagt till henne ”vad roligt att du är med på Facebook!”. Sofi Fahrman lånade då sin systers användare och sökte upp ”Sofi Fahrman” och skrev där på hennes ”wall” att det var någon annan som utger sig för att vara henne.

Hon försöker nu ta reda på vad personen gjort de veckor eller månader som användaren funnits. Polisanmälan övervägs, men enligt Datainspektionen är det oklart om något brott egentligen begåtts.

Källa: DN.se.