Anledningen till att han tvingas installera Windows på sin maskin i hemmet var att om han vill använda Internet så måste maskinen övervakas av en speciell programvara. Den mjukvaran fanns bara för Windows och inte för Linux.

BitTorrent-administratören, även känd under sitt alias Sk0t skriver:
- När jag mötte min handledare sa han att de var tvungna att installera övervakningsprogramvara på min PC. Spelade inte så stor roll för mig eftersom det var en del av mitt straff. Men det visade sig att deras mjukvara inte hade stöd för GNU/Linux (vilket är det jag använder) så han sa till mig att om jag ville använda en dator var jag tvungen att använda ett operativsystem där mjukvaran kunde installeras.

Sk0t stod inför ett svårt beslut: Att formatera sin hårddisk, installera Windows eller inte ha tillgång till någon dator över huvud taget.

- Jag tycker att hela den här situationen är absurd. Jag har kontaktat min advokat och vi kommer att kämpa mot det här. Det är inte det faktum att de vill övervaka vad jag gör som är problemet utan det faktum att jag har strukturerat mitt liv efter ett visst operativsystem och detta skulle tvinga mig att köpa mjukvara, nu när jag inte har något jobb och dessutom får jag det tuffare att hitta anställning efter de två domarna som de gav mig. Hela situationen är löjlig. Varför skulle jag ge efter bara för att jag använder en viss mjukvara. De borde ha mjukvara som passar för mig.

Källa: TorrentFreak