Antipiratbyrån MediaDefender har varit hårt angripna de senaste veckorna. Det började med att tusentals interna mejl läckte ut, därefter hackades en databas med uppgifter om falska torrents som sprids på fildelningsnätverken, och efter det läckte en inspelning av ett samtal mellan MediaDefender och en advokat ut.

Angreppen tar dock inte slut där. Det senaste är att källkoden för programmen som MediaDefender påstås använda sig av lagts ut på fildelningssajter. Det uppger bloggen Torrentfreak. Källkoden är till en rad verktyg som MediaDefender använt för att försvåra delning av upphovsrättsskyddat material, exempelvis genom att lägga ut torrent-filer som påstås innehålla filmer eller musik men som i själva verket är exempelvis trailers eller reklam mot fildelning.

Gruppen som tar på sig angreppen kallar sig för MediaDefender-Defenders. I ett uttalande skriver de, fritt översatt, så här:

- Källkoden innehåller kompletta uppgifter om hur de hanteras med Kazaa, bittorrent, gnutella etc. Systemet släpps nu offentligt för att kunna identifiera hur de vilseleder. Ett stort tack går till den MD-anställde som gav oss detta.

Källa: TorrentFreak.