På forumet Flashback har en grupp hackare gjort ett uttalande om att de gjort ett angrepp mot webbforumet Ayyildiz.org. Angreppet sägs vara en reaktion mot de turkiska hackarnas attacker mot svenska webbhotell. ”en hämndaktion mot dom genom att lämna ut användaruppgifterna till webbsidan ayyildiz.org. Det är en webbsida för turkiska hackare där dom visar upp vilka sidor dom lyckats förstöra och där det dessutom diskuteras tekniker för att kunna förstöra så många webbsidor som möjligt.”, skriver personerna bakom angreppet.

En länk till en textfil med totalt 47 643 användaruppgifter, med användarnamn, e-postadress och lösenord, har postats. Lösenorden är dock krypterade med MD5, men genom olika verktyg så har flera tusen av lösenorden knäckts. På det turkiska forumet har sedan användare tagits över av svenska angripare och inlägg i deras namn postats.

Det finns stor risk att vissa av användarna på Ayyildiz.org nu kommer bli rejält uppretade och att angreppen mot svenska webbhotell kommer att fortsätta. I skrivande stund är forumet nedstängt.

På F-Secures blogg rapporteras det vidare på lördagskvällen om ett liknande angrepp i Finland. I det fallet rör det sig om knappt 79 000 användaruppgifter till olika webbforum. Svenskar misstänks ligga bakom också i det fallet.

Uppdaterad:

På söndagskvällen var Flashback Forum delvis onåbart. Man möttes av ett felmeddelande om att servern inte kan hantera ett GET-request. Enligt uppgifter till TechWorld Säkerhet har det varit liknande problem i en längre tid. Möjligen rör det sig om en överbelastningsattack, men det finns troligen inget samband med angreppet mot Ayyildiz.org.

Läs mer: Flashback.

Läs mer: F-Secure.