Microsoft har nu släppt det nya samlingsverkytget Microsoft Deployment, avsett att mer eller mindre automatiskt rulla ut operativsystem och program till klienter och servrar på ett enkelt och smidigt sätt. Microsoft Deployment ersätter föregånganren Business Desktop Deployment 2007 och bjuder på en hel del intressanta nyheter.

En av de stora nyheterna är full kompatibilitet med System Center Configuration Manager 2007. Du kan bland annat rulla ut Windows Vista, Windows XP och Windows Server 2003 automatiskt. Du kan även integrera språkpaket både på en befintlig installation men även innan installation. Korrigeringar och andra uppdateringar kan integreras redan innan installationen och i övrigt är funktionaliteten i Microsoft Deployment motsvarande den som finns i Business Desktop Deployment 2007 och System Manager Server 2003.

En annan större nyhet är att du med Microsoft Deployment kan rulla ut Windows Server 2008, inklusive stöd för en installation av Windows Server 2008 i Server Core-läget. I övrigt följer en del förbättringar till "Lite Touch Installation", till exempel förbättrad möjlighet att konfigurera nätverks- och diskinställningar.

Ladda ner Microsoft Deployment