Service Pack 1 för Windows Server Update Services 3.0 är under utveckling och har nu släppts i en första lanseringskandidat. Service Packet gör Windows Server Update Services kompatibelt med Windows Server 2008 och löser buggar som tidigare krävt manuell handpåläggning för att få det att fungera på Windows Server 2008. Dessutom läggs Windows Server Update-konsolen till i Server Manager i Windows Server 2008 för att underlätta hanteringen.

En intressant nyhet som Microsoft flaggar för är att det finns ett nytt API som ska göra det möjligt för andra plattformar än Windows att hämta uppdateringar från servern. Vi väntar fortfarande på fler detaljer om detta då det endast är knapphändig information som släppts.

Det finns även en hel del buggfixar i den kommande versionen. Bland annat har ett antal problem lösts tack vare Microsofts felrapporteringsverktyg. När den skarpa versionen av Windows Server Update Services Service Pack 1 kommer att släppas är oklart i dagsläget.

Lanseringskandidaten av Windows Server Update Services 3.0 SP1 är tillgänglig för alla att ladda hem via Microsofts betaportal Connect.

Källa: Windows Connected