De användarnamn och lösenord som hackats vid angreppet mot bilddagboken har också öppnat för angrepp mot andra sajter. Detta för att folk använt samma lösenord till Bilddagboken som till exempel MSN Messenger, Facebook och e-postkonton. En av de drabbade förefaller vara en polis i Östergötland, vars e-postkonto hos Gmail hackats. Troligen på grund av att samma lösenord använts till Bilddagboken.

Material som finns på e-postkontot har publicerats på nätet och länkats från Flashback Forum. Bland dokumenten finns uppgifter om personer dömda för och misstänkta för grova brott, liksom uppgifter om anmälningar. Dokumenten innehåller också namn, personnummer och signaturer ("tags") som använts, eller misstänkts använts, av klottrare.

Under hela fredagskvällen och natten till lördagen postades mer än tusen inlägg i en tråd om hacket. Till stor del bestod dessa av inloggningsuppgifter till MSN Messenger, e-postkonton och Facebook. Flera inlägg med chattkonversationer postades också, där postaren tagit över någon annans konto på MSN Messenger och talar med vänner till den personen.

Bilddagboken stängdes tillfälligt ned under fredagen. Nya lösenord skickades också ut till användarnas e-postadresser. Förutom att lösenorden till Bilddagboken är i spridning finns också e-postuppgifter. Eftersom många använder samma lösenord som de tidigare hade till Bilddagboken också till sin e-post så har angripare därigenom tillgång till mejlen. När Bilddagboken mejlade ut nya lösenord så har återupptogs därför angreppen mot konton på sajten, denna gång med de nya lösenorden.

Ingen hackergrupp har ännu tagit på sig angreppet mot Bilddagboken.

TechWorld Säkerhet kommer försöka att återkomma i ämnet under helgen. Har du uppgifter? Hör av dig till TechWorld Säkerhets Joel Brandell.