Nu verkar Asus dock ha gjort helt om och meddelar att nya Asus Eee kommer att få touchscreen, en beröringskänslig skärm som låter användare jobba direkt mot grafiska representationer.

Tidigare har Jerry Shen, vd för Asustek, meddelat att företagets egen marknadsundersökning påvisat ett för litet intresse för funktionen och att man därför skjutit på planerna. Nu har dock Kevin Lin, vice vd för försäljningsavdelningen, bekräftat att man trots allt väljer att inkludera touchscreen. Man har också talat om att eventuellt stödja gps.

Den bärbara maskinen kommer att lanseras i sin nya version under maj eller juni enligt Lin och förväntas sälja i fem miljoner exemplar under 2008.

Samtidigt brottas man med brist på batterier på grund av en eldsvåda i en fabrik tidigare denna månad, men siktar på att ha löst problemet under det andra kvartalet detta år.

Maskinen kommer att få minnet uppgraderat från 512 megabyte som var fallet tidigare med den minsta versionen, till en gigabyte. SSD kapaciteten kommer att öka från tidigare 4-8 gigabyte till 8-12 gigabyte. Skärmen blir på 8,9 tum.

Läs om fabriken som brann

Källa: Digitimes
Källa: Pocketlint