De så kallade ”lägstabud”-sajterna har tidigare granskats av bland andra TechWorld Säkerhet och Sveriges Televisions Rapport. Bristfällig insyn och svårigheter att få tag i påstådda vinnare har gjort många misstänksamma, och har också resulterat i diskussioner på flera forum, däribland konsumentsajten Cint.

Tanken bakom lägstabud-sajter är att man får lägga ett bud på en vara, och det lägsta unika budet får köpa varan till de bud som lagts. Att lägga ett bud kan kosta några tior, men då många försöker lägga taktiska ”budmattor” så inser man att det är lätt att insatserna springer iväg.

Under söndagskvällen påstod en grupp som kallar sig ”Hackare Utan Gränser” att de gjort ett intrång på sajten Bideazy.com. Angriparna hävdar att de upptäckt att ett drygt tjugotal användare fanns registrerade med samma e-postadress, men med olika namn. Användare med denna e-postadress ska ha lagt 75 000 bud, av totalt 350 000 och vunnit minst 66 auktioner, av omkring 182.

På de konton som kopplas till mejladressen fanns 380 000 kronor. Postadressen som anges för e-postadressen i databasen ska, enligt angriparna, vara den samma som ägaren av sajten är bosatt på.

Sammantaget ska detta, enligt Hackare Utan Gränser, bevisa att Bideazy.com bluffar. Läs på Flashback forum, och döm själva.

I skrivande stund är Bideazy.com nere, på grund av vad som anges vara systemunderhåll på servern.