Jim Zemlin, VD på Linux Foundation säger att Adobes medlemskap bidrar till stiftelsens mål att öka utvecklingen för Linux, med tyngd på just Web 2.0-applikationer.

Adobe, som precis släppt en pre-alfaversion av Adobe AIR på Linux, säger att Linux Foundation utgör en värdefull kontaktyta mot Linuxcommunityn.

- Adobe levererar nyckelteknologier för rika internetapplikationer för Linuxanvändare som Adobe Flash och nu Adobe AIR, för att köra RIA in webbläsaren och på skrivbordet, säger David McAllister på Adobe.
- Linux Foundation är en värdefull tillgång som skapar ett forum där vi kan arbeta tillsammans med communityn för att försäkra oss om att Adobe RIA-teknologier är kompatibla över hela Linuxplattformen.

Linux Foundation skriver att utvecklingen av internetbaserade applikationer ökar, där Linux är den plattform som används av Amazon, Facebook, Google och många fler.

Adobe kommer att finnas på plats när Linux Foundation håller sitt årliga evenemang, Collaboration Summit, nästa vecka i Austin Texas.

Källa: Linux Foundation