Det är det lilla franska företaget Pointdev som hävdar att skivbolaget Sony BMG kränkt dess upphovsrätt. Pointdev fick franska myndigheter att göra en räd mot en av Sony BMG:s lokaler i januari. Beslagen ska visa att Sony BMG kört Pointdevs programvara på fyra av sina servrar.

Tecken tyder på att de illegala kopiorna kan bottna i missförstånd och bristande intern kontroll på Sonys IT-avdelning. För det var en av Sonys egna tekniker som ringde supporten på Pointdev om ett problem. När helpdesk på Pointdev kollade serienumret upptäcktes att det var en illegal kopia Sony körde.

Enligt en lokal tidning är dock Pointdevs vd Paul-Henry Augustoni inte intresserad av att göra upp i godo utan vill statuera ett exempel.

- Det handlar inte om pengar utan om princip, sade Paul-Henry Augustoni till den franska lokaltidningen. Han menar att piratkopiering i slutändan handlar om ett företags policy. Om en anställd får köpa de program hon behöver så installerar hon inte illegala kopior. Får den anställde inte pengar att köpa de program som behövs så löser hon problemet på ett annat sätt, resonerar Augustoni.

Källa: 01net.com via Zeropaid.com

Om Sony BMG hör av sig med en kommentar lovar vi att publicera den.