- Vår ursprungliga plan för den 19 april har ställts in eftersom för många människor kände till den och situationen var kaotisk, skriver gruppen som kallar sig "Revenge of the Flame" i ett meddelande som översatts och publicerats på bloggen Dark Visitor.

- Någon gång inom den närmaste framtiden ska vi genomföra attacken, skriver gruppen också.

Som motiv till attacken har hackarna uppgivit att de anser CNN:s bevakning av Tibet vara för kritisk mot Kina. På olika forum uppmanades de som vill delta i attacken att skicka mycket trafik till CNN:s webbplats i förhoppning om att den skulle överbelastas. Enligt Computerworld hade en del personer börjat attackera CNN:s webbplats redan innan den 19:e april, vilket var i lördags. På fredagen sade CNN att det angreps redan under torsdagen och att det lett till att webbplatsen blev långsam eller inte gick att nå för besökare från vissa delear av Asien. I det stora hela valde dock CNN att tona ner effekterna av attacken.

Enligt nätverksövervakningsföretaget Arbor Networks riktade någon en överbelastningsattack mot sajten www2.cnn.com på 14 megabyte per sekund under cirka 21 minuter.

Källa: Computerworld