Den åtalade Christopher Tarnovsky uppges vara duktig på att programmera den typ av smarta kort som används för att öppna satellit-TV mottagare för att ta emot betal-kanaler. Han anklagas av bolaget Dish Network för att ha knäckt krypteringsskyddet på dess smarta kort och ha spridit informationen. Det ska ha lett till att många personer kunnat se Dish Networks kanaler utan att betala.

I rätten har Tarnovsky försvarat sig med att han bara försökte ta reda på hur Dish system fungerade. Han påstår att syftet var att ta reda på metoder för att förbättra skyddet i Dish system. Han påstår också att det var Dish konkurrent News Corporation som betalade honom för hans arbete. News Corporation nekar till att ha med saken att göra.

Om det Tarnovsky säger är det märkligt att inte små varningsklockor började ringa när ett bolag betalar honom för att höja säkerheten hos en konkurrent. De små varningsklockorna bör också ha ringt när han bads att analysera ett system genom att knäcka det.

Dish Networks hävdar att Tarnovsky hjälpte konkurrenten News Corporation att knäcka skyddet för att urholka Dish intäkter. Dish hävdar att den knäckta krypteringen kostat det cirka 900 miljoner dollar i uteblivna intäkter.

Källa: The Inquirer