Under lördagen var attacken bara riktad mot Radio Free Europes webbplatser som riktar sig mot Vitryssland. Attacken bestod av uppemot 50 000 ping-anrop per sekund. På måndagen attackerades även sju andra webbplatser som vände sig till publik i bland andra Kosovo, Azerbajdzjan, Ryssland och Tadzjikistan.

Söndagen då DDoS-attacken inleddes var årsdagen av kärnkraftshaveriet i Tjernobyl. Radio Free Europe bevakade demonstrationer mot att många drabbade inte fått kompensation och att regeringen bestämt att bygga ett nytt kärnkraftverk. Även en webbplats som tillhör organisationen Charter 97 drabbades av överbelastningsattack.

RFE har inga bevis men dess chef Jeffrey Gedmin sade att den vitryska regeringen var den som hade störst intresse i att störa ut RFE. Han hävdar att vitrysslands regering tar till både störsändare för att blockera radiosändningar och cyberattacker för att blockera information via Internet.

Tjernobyl ligger i Ukraina, nära både Vitryssland och Ryssland. Radio Free Europe betalas av USA för att sprida information i länder där demokratin är hotad.

Källa: Security Focus

Klicka här för Radio Free Europes egen version.