Tidigare under veckan lanserade VMware produkten Site Recover Manager, som räddar data vid haveri, tillsammans med Stage Manager, en produkt för att uppdatera ändringarna i en stor nätverksstruktur. Båda ingår i paketlösningar som även innefattar tidigare produkter i företagets produktserie.

- Ändringar på primära sajter måste reflekteras över till redundanta servrar, och det kan kräva en hel del manuellt arbete, säger Melinda Wilken, ansvarig för marknadsföring på VMware, och menar att it-avdelningar ofta kämpar med att hålla hårdvara och data i synkronisering när en del av nätverkets resurser havererar och sedan återställs.

Den första produkten, Site Recovery Manager, har tre huvudfunktioner som ska hjälpa till att minimera det arbete som uppstår när haveri inträffar: Genom integrering med VMware Virtual Center, ska it-ansvariga kunna upprätta handlingsplaner för vad som ska göras när katastrofen är ett faktum. Vidare finns det stöd för simulering av åtgärder och dess effekter som ska hjälpa till att utröna om en viss handlingsplan ger den effekt man eftersträvar. Slutligen har också produkten funktioner för övertagande och återställning av data i de delar av nätverket som slutat fungera.

Stage Manager adresserar den problematik som förknippas med de delar av verksamheten som fortsätter att köra och förändras när en del av nätverket ligger nere. I huvudsak hanterar och automatiserar den propagering av installationer tillsammans med uppdateringar av data och mjukvara i ett nätverk. Syftet är att så snabbt så möjligt återställa och synkronisera både virtuella maskiner och traditionella enheter över nätverket.

Paketet VMware Management and Automation Bundle, inkluderar både Site Recovery Manager och Stage Manager tillsammans med produkterna Lifecycle Manager och Lab Manager. Tillgängligt från och med den 19:e maj säljs det för riktpriset 24600 kronor för varje två processorer det installeras på.

Vill man komma undan med en mindre summa finns också VMware IT Service Delivery Bundle, som innehåller Lifecycle Manager och ett val mellan antingen Lab Manager eller Stage Manager. Då hamnar priset på 18500 kronor för varje två processorer. Även det paketet släpps den 19:e maj.

Källa: Networkworld

Läs också om VMware för Mac