Tekniken kallas för SplashTop har har hitills bara funnits i de dyraste moderkorten från ASUS. SplashTop är ett komplett Linuxoperativ integrerat i moderkortets BIOS som gör att datorn är uppe och snurrar i samma stund du trycker på strömknappen. Med SplashTop kan användaren bland annat läsa sin epost, chatta med kompisar och surfa på nätet.

Efter en lyckad första period kommer nu ASUS att utöka erbjudandet till totalt tolv modeller där de nya modellerna är P5Q Deluxe, P5Q-WS, P53 Deluxe och PGQ-E

Mark Lee som är en av grundarna och VD på DeviceVM, företaget som utvecklat SplashTop, är glad över att få jobba tillsammans med ASUS och driva innovationen.

- ASUS är inte bara en ledande innovatör inom hårdvara utan håller nu aktivt på att förbättra upplevelsen för kunderna genom mjukvara. Vi är spända på att tillsammans vara med och driva den här innovationen med ASUS, säger Mark Lee i pressmeddelandet.

SplashTop kommer ASUS att marknadsföra under namnet Express Gate och ASUS nöjer sig inte med de tolv modeller som finns idag med tekniken:

- Som ett svar på efterfrågan hos kunderna är vår plan att implementera Express Gate över hela moderkortssortimentet där vi börjar med över en miljon enheter i månaden, säger Joe Hsieh, områdeschef moderkort på ASUS

- Konsumenter vill kunna sätta på och stänga av sin dator på samma sätt som vilken annan apparat som helst, fortsätter Joe.

DeviceVM arbetar nu med en mängd tillverkare med att integrera SplashTop i datorer. DeviceVM räknar med att ha flera SplashTop-klara moderkort, skrivbordsdatorer och bärbara maskiner ute på den internationella marknaden redan det här året.

Källa: PRweb.com

Vad skulle du helst se för OS inbyggt i ditt moderkort?
Det är inte längre tillåtet att rösta.