Under onsdagskvällen drabbades Svenska Dagbladet av ett totalhaveri. Förutom att webbplatserna svd.se, e24.se och tasteline.se inte var nåbara så drabbades enligt uppgifter till TechWorld även telefonisystemet och mejlen.

Bo Hedin, chefredaktör på svd.se, beskriver i sin blogg situationen som "absurd". Det gick heller inte att styra om sajten, eftersom verktygen för detta också låg nere.

"Vi kan inte styra om innehållet på våra sajter till andra servrar, alla verktyg för att hitta nya vägar att få ut vår information finns i ett havererat datasystem på Lilla Essingen i Stockholm", skriver Hedin.

Skulden för det inträffade läggs på leverantören Logica, före detta WM Data. Svenska Dagbladet väntar nu på svar på vad som hänt.

"Det är djupt oroande att vi fortfarande inte vet exakt vad som hände, kan i denna stund bara hålla tummarna för att det fungerar från nu. Jag återkommer när jag fått mer information från SvD:s it-avdelning och från Logica", fortsätter Hedin.

Morgontidningen idag torsdag ska enligt Svenska Dagbladet komma ut, men den är tunnare än vanligt och saknar en hel del annonser.

Källa: svd.se.