MSI:s ultraportabla dator har fått namnet Wind och lanseras som en direkt konkurrent till Asus Eee PC. När Wind först presenterades ville MSI inte avslöja särskilt många detaljer kring hårdvaran, men nu har sajten Laptopmag.com fått tag på de fullständiga specifikationerna.

Det kommer att finnas två versioner av Wind, där den ena kör Suse Linux medan den andra har Windows XP installerat på hårddisken. Båda versionerna har näst intill exakt samma komponenter bortsett från att Linux-versionen har mindre minne och ett något sämre batteri.

Precis som Asus Eee PC är Wind utrustad med Intels Atom-processor, och det handlar då om en modell som arbetar i 1,6 gigahertz. I övrigt har den en hårddisk på 80 gigabyte, Intels 945GMS+-kretsar samt 1 gigabyte ddr2-minne (512 megabyte i Linux-versionen).

Wind har också stöd för 802.11b/g och inbyggt i datorn finns en kortläsare och en webbkamera på 1,3 megapixel. Bildskärmen är på 10 tum och är anpassad för upplösningen 1 024 x 600.

Med största sannolikhet kommer Wind ut på marknaden i slutet av juni. Linux-versionen kommer att kosta cirka 4 000 kronor med den med Windows XP blir din för knappt 4 400 kronor.

Källa: Hexus