Webbläsaren Firefox 3 lanseras inom kort, och Mozilla satsar hårt på lanseringen genom en nyöppnad Download Day-sajt. Där tar man emot förhandsanmälningar vilket innebär att man får ett mail så snart den nya webbläsaren kan laddas hem. Exakt datum för lanseringen sägs även komma att postas på sidan inom kort.

Men dagarna innan sidan kom upp antyddes det samtidigt i en rapport att en ny lanseringskandidat, RC2, av Firefox 3 är på gång. Detta eftersom man upptäckt några tillräckligt allvarliga fel i den nuvarande versionen för att en ny version behöver testas ut.

Om det stämmer kommer webbläsaren att dröja åtminstone några veckor till. Huruvida man ändrat sig eller om lanseringssajten kommer att ligga uppe fram till dess återstår att se.

I skrivande stund har över 300 000 anmälningar kommit in, men oavsett hur många som genomför detta kommer man att kliva in i rekordboken. Det finns nämligen inget tidigare rekord att slå.

Firefox 3 bygger på version 1.9 av Geckomotorn, och Mozilla hävdar att mer än 14 000 förändringar har ägt rum sedan Firefox 2.0 släpptes i december 2006.

Källa: TG Daily

Skriv upp er på Mozillas lanseringssajt