- Vi behöver verkligen fortsätta vår Linuxresa, säger Jim Wong, VD på Acer under en intervju.

- Vi kan utveckla det mer och vi kommer försöka utveckla samarbeten med fler partners. Linux är en ensam värld. Vi behöver försöka skapa en community, säger Jim Wong som syftar på skrivbords-Linux.

Microsofts restriktioner på Windows XP gör Linux till ett än mer attraktivt val för tillverkare. XP får till exempel inte installeras på maskiner med fler än en processor, bildskärmen för inte vara större än tio tum eller ha stöd för touchscreen.

Förra tisdagen lanserade Acer sin första prispressade bärbar- Aspire One med en prislapp som pendlar mellan 2400 och 3000 kronor i USA. Målgruppen är personer som vill ha en billig, mobil enhet de kan ta med sig vart som helst och surfa trådlöst.

Andra Taiwanesiska tillverkare som redan tagit Linuxvågen är Asus som med sin Eee PC var med om att starta trenden. Asus har även gått ut med att alla moderkort kommer utrustas med Linux.

Micro-Star International är ytterligare en tillverkare från Taiwan som erbjuder en bärbar med Linux. Linuxversionen på 2400 kronor är 600 kronor billigare än motsvarande modell utrustad med Windows XP.

Acers bärbara finns för närvarande enbart med Linux men kommer även att kunna utrustas med Windows XP.

I Acers marknadsföring är det däremot Linux de trummar för:

- Men i vår marknadsföring är vårt budskap Linux eftersom upplevelsen är mer riktig, mer levande, säger Jim Wong.

Källa: IDGNews