I går presenterade HP den ultratunna Voodoo Envy 133, som definitivt kan ge Apples Macbook Air tufft motstånd. Modellen riktar sig till det lite mer exklusiva skiktet av användare.

Några av de mer utmärkande funktionerna är ett litet Linux-operativsystem kallat Voodoo IOS som startar direkt datorn slås på, vilket ger direkt åtkomst till bland annat Firefox och Skype. Den som hållit koll på Asus nyare moderkort känner kanske igen samma lösning där. Det handlar alltså om samma sak som Splashtop/Expressgate, men med ett annat namn.

En annan smidig sak är nätaggregatet som med sin ethernet-ingång även fungerar som trådlös-router. Praktiskt om man besöker platser som inte har trådlösa nätverk, men har väggmonterade uttag.


Voodoo Envy kommer i en rad olika färger samt med möjlighet till lasergravyr på locket.

Datorn har en 13,3-tums led-bakgrundsbelyst skärm, en Intel Core 2 Duo SP7700-processor på 1,6 eller 1,8 gigahertz, Intel GMA X3100-grafik, hdmi-utgång, två usb-portar (varav en även fungerar som esata-port) och ssd eller hårddisk som lagringsenhet.

Precis som Macbook Air finns ingen optisk enhet, men HP har varit vänliga nog att inkludera en extern sådan när man köper datorn. Batteritiden ska dessutom vara på hela tre timmar och 45 minuter, vilket låter lovande.

HPs Voodoo Envy 133 sägs börja säljas någon gång mot slutet av sommaren för omkring 13 000 (2100 dollar) och uppåt.

Källa: HP, TG Daily

Mer bärbart på vår specialsida