Säkerhetsföretaget Secure Computing lanserar tjänsten Geo-Location. Lösningen går ut på att blockera trafik baserat på varifrån den kommer rent geografiskt. Det ges då möjligheter att spärra landskoder för länder som företaget inte gör affärer med, eller länder som ligger bakom en stor del av den skadliga internettrafiken.

Från McAfee kom det nyligen en studie som visar hur många skadliga sajter ligger under toppdomäner från länder som Hong Kong, Kina, Filipinerna, Rumänien och Ryssland. Genom Secure Computings brandvägg går det alltså för nätverksadministratören, om den vill, att lägga in en spärr så det inte går att nå webbsajter i dessa länder.

Skyddet går att använda med enskilda tjänster, det vill säga exempelvis genom att spärra webbtrafiken till ett visst land (eller toppdomän), men tillåta annan trafik.

- Secure Firewalls förmåga att filtrera anslutningar baserat på landskoden för en IP-adress gör det möjligt för våra klienter att avsevärt reducera virus- och malware-hoten från högriskområden som de normalt inte gör affärer med, säger Preston Hogue, säkerhetschef på Network Computing Architects, Inc, i ett pressmeddelande från Secure Computing.

Källa: Secure Computing.