Med Zywall USG 100 och Zywall USG 200 uppdaterar Zyxel sitt sortiment av brandväggar. De nya Unified Security Gateway-brandväggarna innehåller såväl antivirus, antispam och intrångsskydd. Båda brandväggarna riktar sig till små och medelstora företag med mellan 10 och 50 datoranvändare.

– Med dessa säkerhetsportaler får de tillgång till de kraftfulla säkerhetsfunktioner som hittills varit förbehållna de lite större företagen. Vi fyller därmed ett tomrum på marknaden, säger Magnus Ahlberg, VD för Zyxel Sverige.

Förutom att öka säkerheten har Zywall USG 100 och 200 också funktioner för bandbreddshantering och Multi-ISP Links.

En viktig nyhet i förhållande till tidigare brandväggar som Zywall 5 och 35 är att de nya brandväggarna erbjuder en flexibel distansuppkoppling med Hybrid VPN (Virtual Private Network).

Tack vare Hybrid VPN kan företagen till exempel koppla upp medarbetare som arbetar hemifrån via en SSL (Secure Sockets Layer) VPN-tunnel. Filialer och partners kan samtidigt kopplas upp via en IPSec VPN-tunnel.

Zywall USG-100 och 200 finns tillgängliga på marknaden i Sverige nu och kostar cirka 5500 kronor exklusive moms för USG-100 och cirka 8 200 kronor exklusive moms för USG-200.