När Iphone i version 2.0 äntligen fick sitt 3g och andra lösningar för mer professionell användning ökade också intresset för företag som använder sig av mobil teknik i sin verksamhet. Detta har nu Clavister också hörsammat genom att genomföra tester med Iphone och produkten Clavister Security Gateway.

– Våra tester har utfallit till full belåtenhet, vilket innebär att vi nu kan erbjuda anslutningar som varken kan avlyssnas eller utnyttjas av obehöriga, säger Andreas Åsander, produktchef hos Clavister, och förklarar att Iphone levereras med en inbyggd VPN-klient som kan anslutas till en Clavister Security Gateway för ökad säkerhet.

Tekniken som Clavister använder sig av kallas krypterade VPN-tunnlar (Virtual Private Network), med lösenordsskyddat tillgång till anslutna system. Med hjälp av SecureID kan man uppnå tvåfaktorautentisering, vilket ger extra säkerhet om telefonen tappas bort eller blir stulen.

– I och med att vi kan tillhandahålla en smidig lösning på säkerhetsproblematiken, öppnar vi upp för ett stort antal tillämpningar, säger Andreas Åsander.

Som exempel på tillämpning kan företagen ge sina säljare tillgång till CRM-system, med möjlighet till uppdatering av kundinformation och beställningar på fältet, förklarar Åsander,

Clavister utnyttjar den förinstallerade VPN-klienten hos Iphone, så det ska inte behövas några ytterligare installationer eller inställningar. En funktionalitet som därmed också lovar göra det hela extra smidigt i samband med införande och underhåll av fjärråtkomst.