Genom att använda IBMs nya modulära datacenter ska kunderna minska sina energikostnader med upp till 40 procent. IBM Enterprise Modular Data Center ingår i företagets miljarddollarsatsning på grön it, Project Big Green, och är i praktiken ”färdigförpackade” datacenter. Dessa kommer i storleksordningen 5000 till 20 000 kvadratfot stora containrar, beroende på önskad kapacitet.

Enheten tar omkring 12-14 veckor att färdigställa och skickas ut till var som helst i världen, vilket ska spara in tre till sex månaders arbete jämfört med ett traditionellt datacenter. Den är dessutom säker mot både brand, vatten och rök.

Suns modulära datacenter som lanserades förra året lyfte också fram energibesparing och enkelhet som en bra lösning. Med IBM med på spelplanen lär det definitivt bli lite tuffare tag på de marknader där dessa enheter kan behövas.

IBMs datacenter är uppbyggda av komponenter som följer industristandard, vilket innebär att kunden kan få sitt datacenter med teknik från olika tillverkare. Det ska gå att skala utrustningen upp till tolv gånger, men än så länge har man inte utannonserat vad en sådan här enhet kommer att kosta.

Källa: IBM, Techworld.com

Mer om datacenter och nätverk finns på vår specialsida!